Despre Noi
Orizont Tv
09:16
January 13th, 2024

DESPRE NOI

Povestea noastra asa cum a decurs pana acum..

25 martie 2012. Târgu-Lăpuş, Maramureş

00.30. Primul minut de emisie. Se naşte Orizont TV. Proiectul pare o nebunie cu acte în regulă.Un post de televiziune generalist într-o localitate cu 11.000 de locuitori. Un orăşel compus din 13 sate. Toţi mi-au spus atunci că am luat-o razna. Că ăsta nu e începutul, ci direct sfârşitul.

La concursul pentru angajare a venit atunci tot oraşul. Era coadă de la etajul 2 al Casei de Cultură până jos, în stradă. Am ales în aceeaşi zi 24 de tineri. Apoi am rămas 16. Ca în celebrul film. Aşa a început totul. Mi-i amintesc pe toţi şi acum. Emoţionaţi, speriaţi, timizi, călcau încet prin studio de parcă le era frică să nu strivească lucrurile de atâta prezenţă. Mai târziu mi-au spus că erau şi foarte mândri şi că nu le venea să creadă că ajunseseră să lucreze într-o televiziune. Nu credeau că e adevărat, că li se întâmplă chiar lor. Copii şi, mai apoi, adolescenţi, se hrăniseră ani în şir cu imaginea vedetelor de la televiziunile naţionale. În orăşelul prăfuit, azvârlit undeva la marginea Maramureşului, uitat de lume, Andreea Esca, Dan Negru, Mihai Gâdea, Badea sau Banciu păreau super-eroi scoşi din benzile desenate şi puşi pe sticlă, iar aceşti puşti îi priveau pe toţi abia respirând. Începutul nici măcar n-a fost greu, cum mă aşteptam. Se muncea cu un entuziasm caremi amintea de primii ani de la Evenimentul Zilei. Nu mai era zi şi nu mai era noapte. Le desfiinţaseră. M-am îndrăgostit definitiv de ei după vreo 2 luni. La mănăstirea Rohia era marele praznic Izvorul Tămăduirii. La o distanţă de 11 km de studio. Am tras împreună cu călugării fibra optică prin pădure, am legat-o de copaci şi prima transmisie în direct a postului Orizont TV a fost din altarul mănăstirii.De acolo, de unde slujise cu ani în urmă părintele Nicolae Steinhardt. Locul pe care îl păzise cu credinţă o viaţă întreagă arhiepiscopul Iustinian.

La prima transmisie în direct mi-au dat lacrimile. În direct. Muncisem 3 zile să tragem fibra optică prin pădure. Nimeni nu credea că o să meargă. Aveam demodulatoare ieftine, distanţa era mare, terenul prăvălit ca vai de lume. Doar părintele Ioachim zâmbea tot timpul. De parcă ştia. Şi a mers. Am transmis atunci 27 de ore în direct fără nici o întrerupere. Cea mai mică mare televiziune din România își făcuse debutul.

După 4 ani și jumătate Orizont TV este considerată un fenomen în peisajul mediatic românesc. O televiziune care emite dintr-un oraș de 11.000 de locuitori a ajuns astăzi să fie prezentă în București și 550 de localități din 22 de județe fiind preluată de rețele importante de cablu din România precum:
UPC (în toată zona de Vest, Centru, Oltenia), NextGen (în Cluj, Sălaj și Bistrița), Lidas în județele din Sudul țării și Moldova, Multimedia Network în Nord-Vestul țării.

In prezent Orizont TV este televiziune nationala!

Bogdan Eduard
Director General
Televiziunea sufletului tău!